3T-Treningssenter » Diagnostisk ultralyd
Gå til innhold Gå til hovedmeny Gå til undermeny

Diagnostisk ultralyd

En ultralyd undersøkelse er rask, smertefri undersøkelse som i samsvar med klinisk undersøkelse gir mulighet til å sette en mer presis diagnose.

Ultralydbilder dannes ved at en håndholdt probe sender ut lydbølger. Når disse lydbølgene treffer muskler, sener, bein, vann og andre vevstyper så lages det et «ekko» som fanges opp av proben og danner ultralydbilde på skjermen.

 

Hvorfor ultralyd:

  • Ultralyd kan påvise en rekke skader i muskel-skjelettsystemet og egner seg godt til å se skader og endringer rundt ledd, leddbånd, sener, muskler og slimposer.
  • Ultralyd er i dag den eneste radiologiske undersøkelsen som kan vurdere muskler, sener, ledd og bløtvev under bevegelse.
  • Metoden har ingen kontraindikasjoner, og er egnet for blant annet pasienter som ikke kan gjennomføre MR-undersøkelser av grunner som klaustrofobi, metallimplantater, pacemaker, mm.
  • Effekten av behandlingen og skadeforløpet kan evalueres og justeres forløpende
  • Kort ventetid for undersøkelse

 

Patologi i benstrukturer og inne i ledd kan ikke visualiseres på ultralyd, om en struktur ikke kan fremstilles optimalt eller om man har mistanke om en annen underliggende årsak til en plage henvises du videre til røntgen, CT eller MR.

 

Diagnostisk ultralyd utføres av fysioterapeut Aina Halvorsen.

 

Book time

 

Del på