3T-Treningssenter » Kiropraktikk
Gå til innhold Gå til hovedmeny Gå til undermeny

Kiropraktikk

På 3T-Klinikken er du i trygge hender hos våre dyktige kiropraktorer. Her får du raskt hjelp for å bli kvitt dine plager! Du trenger ikke å være 3T-medlem for å benytte deg av behandling på 3T-Klinikken. 

 

Vår kiropraktor behandler blant annet:

  • Ryggsmerter
  • Nakkesmerter
  • Skulder- og armsmerter
  • Brystsmerter
  • Bekkensmerter
  • Hoftesmerter
  • Kne-, ankel- og fotsmerter – hodepine og svimmelhet

 

Bestill time til kiropraktor

 

Hva foregår under første møte med kiropraktor?

I første møte med din kiropraktor vil dere sammen gå gjennom din sykdomshistorie for å finne mulig årsak til dine problemer. Videre gjennomføres det en grundig undersøkelse av kroppen, hvor det sjekkes om ledd, muskler og nervesystem fungerer som det skal. Ut fra dette vil kiropraktoren sette en diagnose, og deretter sette i gang behandlingen.

 

Hvordan behandler en kiropraktor?

Smerter oppstår ofte som et resultat av nedsatt bevegelighet i kroppen. En kiropraktor bruker manuelle teknikker for å korrigere kroppen og forebygge og redusere smerter som årsak av redusert bevegelighet. Målet med behandlingen er å frigjøre låsninger i ledd slik at skjellet, muskler og nervesystem samarbeider optimalt. Den består i hovedsak av manuelle metoder som manipulasjon av ledd, mobilisering, traksjon, tøying og massasje.

 

Er behandlingen hos kiropraktor trygt?

Ja, en behandling utført av autorisert kiropraktor er helt trygt. Alle kiropraktorer på 3T-Klinikken er autoriserte og følger anbefalte retningslinjer. Behandlingen er ikke smertefull, men noen opplever litt forbigående ømhet i muskler og ledd etter behandling. Dette er helt ufarlig og er en normal bivirkning en behandling. En av metodene en kiropraktor bruker er manipulasjon av ledd, og da kan det komme en «knekkelyd» som mange forbinder med denne type behandling. Denne lyden kommer fra luftbobler som dannes og frigjøres i leddet når det strekkes raskt. Dette er helt ufarlig, og vil ikke gi noen slitasje i ledd uansett hvor ofte du gjør det.

 

Kan jeg bruke min helseforsikring?

Ja, dersom du har en helseforsikring som dekker behandling hos kiropraktor kan du bruke den hos oss. Les mer om dette her.

 

Kan kiropraktor henvise til røntgen/MR?

Kiropraktoren kan henvise til både legespesialist og røntgen/CT/MR. Dette kan gjøres dersom det er behov for mer utredning for å få et klarere sykdomsbilde.

 

Trenger jeg henvisning fra lege?

Nei, det er ikke nødvendig. Våre kiropraktorer har selvstendig diagnose- og behandlingsansvar, og tar i mot pasienter uten henvisning fra lege.

 

Kan en kiropraktor gi meg sykemelding?

Ja, dersom kiropraktoren vurderer det slik at en sykemelding er nødvendig, kan opp til 12-ukers sykemelding skrives ut.

 

Hvordan bestiller jeg time?

Dersom du er 3T-medlem kan du bruke bestillingsknappen under, eller benytte 3T sin bookingapp. Er du ikke medlem, eller har du spørsmål kan du kontakte oss på rosten.kiro@3t.no.

 

*Det er ikke mulig å benytte klippekort, gavekort eller kampanjetilbud hos kiropraktor.

 

Del på