3T-Treningssenter » Senior
Gå til innhold Gå til hovedmeny Gå til undermeny Gå til Senior aktiviteter

Senior

Byens triveligste seniormiljø! På 3T strømmer flere og flere eldre til treningssentrene. Noen vil trene for å vedlikeholde formen, andre for å forbedre den. For de fleste handler det om å legge liv til årene, og år til livet.

Det er en helt spesiell atmosfære når seniorene samles til kaffekoppen etter treningsøkten på 3T. Praten går lett, stemningen er god og latteren sitter løst. I egne treningsgrupper får eldre og godt voksne tilrettelagt trening etter deres behov, slik at man kan opprettholde en så frisk og funksjonell kropp som mulig.

 

Fysisk aktivitet for eldre
Eldre som i utgangspunktet er i lite fysisk aktivitet vil ha en betydelig helsegevinst av å være mer aktive. Helsedirektoratat anbefaler minst 150 minutter fysisk aktivitet med moderat intensitet per uke. Økt dose gir økt gevinst. Eldre med nedsatt mobilitet anbefales også å gjøre balansetrening og styrketrening minst tre dager i uken for å styrke balansen og redusere risikoen for fall. (Kilde: Helsedirektoratet)

 

På 3T tilbys det flere tilrettelagte treninger for eldre hver ukedag. Her kan man velge mellom et bredt tilbud av seniortimer, som f.eks. seniorspinn, senioryoga, seniorstryke og mye mer. I tillegg finner man egne treningsgrupper med fallforebyggende trening hvor man spesifikt jobber med øvelser for å redusere risiko for fall. Det blir lagt vekt på trygg og god trening kombinert med trivsel og sosialt samvær.

 

På 3T tilbys det i perioder over 50 tilpassede gruppetimer for eldre, hver uke!

 

Det sosiale er like viktig!
Det er ikke til å stikke under en stol at eldretilværelsen for enkelte kan bli ensom. Da er det godt å ha en arena i hyggelig omgivelser der man kan treffe andre i samme situasjon. Kaffekoppen etter trening har blitt en fast rutine for mange, og innimellom arrangeres det både vaffelsteking, diktlesing og allsang etter trening. På noen senter har også felles gåturer i marka og julebord blitt noe å glede seg til. Å ha et sosialt nettverk verdsettes høyt av seniormedlemmene, og alle nye ønskes velkommen inn i gjengen.

 

Et tilpasset medlemskap

  • Et formiddagsmedlemsskap for deg som har fylt 65 år
  • 12 måneders bindingstid

Les mer om medlemskap her!

 

I tillegg til de tilpassede timer for eldre har man selvfølgelig tilgang til de ordinære gruppetimene. Man kan også benytte seg av treningsveiledere hvis man vil ha et tilpasset styrkeprogram for egentrening. Alle våre trenere har god faglig kompetanse, og vektlegger både trygg og god trening hos eldre.

 

Velkommen til 3T!

Del på

Senior aktiviteter