3T-Treningssenter » Spinning med watt-sykler
Gå til innhold Gå til hovedmeny Gå til undermeny
Du er inne i undermenyen

Spinning med watt-sykler

Keiser Spinnsykkel

Keiser sykkelen er forsynt med trinnløs induksjonsbrems (magnetbrems) som gir et mykt og stabilt motstandsbilde i pedalene. Sykkelen kan justeres.

Keiser M3 Plus computeren er et kraftfullt verktøy som er designet for å gi umiddelbar tilbakemelding på treningen din. Den måler tråkkfrekvens (RPM), kraft (watt), puls (kompatibel med Polar T og IQniter pulsbelter), tid og motstandsnivå. Dette gir det helhetlig trening og god oversikt over treningsøkten og fremgang.

 

Hvorfor spinne med watt-sykler? Les innlegg på 3tbloggen!

 

Hva med wattmeteret? Er dette nøyaktig?
Ingen wattmeter gir full nøyaktighet, hverken målere som er montert i hjulnav, krank, eller pedaler på en landeveissykkel, ren motstandsmåling på en stasjonær-rulle, eller motstandsmåling i en spinnsykkel. Keiser har imidlertid oppnådd svært gode resultater for sitt wattmeter, og er blitt sertifisert etter EN-ISO 20957-1 med en variasjonsmargin innenfor +/- 10% nøyaktighet.
(http://www2.keiser.com/en/news/Keiser_Earns_Accuracy_Acclaim)
 
Vil det være variasjon mellom syklene i salen?
Dette er et mere betydningsfullt parameter, siden man vanligvis ikke kan påregne å bruke samme sykkel i salen fra time til time. Siden Keisers wattmeter er dokumentert innenfor +/-10% sammenlignet med fysisk fasit, vil det være grunn til å anta at forskjellen mellom syklene i salen ikke overstiger dette intervallet, og at sannsynligheten er stor for at det interne avviket er langt mindre enn 10%.

 

Hva er watt?

 • Watt = enhet for effekt
 • 1 Watt = 1 joul pr sekund
 • W = J/s=Nm/s
 • 1kW (1000W) = 1,36 HK (hestekrefter)

 

Sykkelcomputeren

Sykkelcomputeren er helt uten knapper og innstillinger. Den starter målinger når vi starter å tråkke, og avslutter målinger / presenterer resultater fra økta 30 sekunder etter at vi har sluttet å tråkke. Enkelt og greit. (Og forhåpentligvis funksjonelt og vedlikeholdsfritt.)

 

new_comp

 1. Sensor som måler lyset i rommet, og tilpasser lys/kontrast i displayet automatisk. (Sørg for at denne ikke er tildekket av håndklær o.l.)
 2. Kades (RPM = Revolutions pr. minute) måler tråkkfrekvensen til enhver tid i runder pr. minutt.
 3. Watt / kCal, veklser mellom å vise aktuell effekt (watt) og aktuelt forbruk av energi (kCal).
 4. Puls, sensoren kan fange signalene fra Polar kompatible eller ukodede analoge pulsbelter, eks. Suunto Dual. Vi har liten erfaring med følsomheten i en sal der syklene står tett, men sensoren er svært retningsstyrt, og plassert rett foran brystet til syklisten. Sjansen for at sensoren fanger riktig belte er stor, men ikke 100 %.
 5. Tid, viser tid fra siste nullstilling. (30 sekunder stopp eller manuell nullstilling.)
 6. Aktuelt motstandsnivå. Motstanden er trinnløst regulerbar, men vises i displayet med tall fra 1 – 24 som et «gir».
 7. Tripteller. Har inenting med distanse å gjøre. Øker tallet med 1 for hver 200 runde på pedalene.

 

Apper som er kompatible med Blå-tann syklene

GoInd

Keiser M Series

 

Nullstilling

Sykkelcomputeren kan manuelt nullstilles når som helst under treningsøkta. Dette er nyttig for eksempel når vi skal kjøre en ytelsesøkt, og ønsker å se gjennomsnittsresultatet fra en begrenset del av økta. For å nullstille gjør du følgende:

 

 1. Stopp tråkket.
 2. Tallene i displayet begynner å blinke.
 3. Beveg motstandsbryteren helt opp og helt ned 2 ganger etter hverandre i løpet av 2 sekunder.
 4. Kjør test, og se gjennomsnittsverdiene etter at du har stoppet tråkket.

 

Del på